Το Δημοτικό Σχολείο Τρεμιθούσας χτίστηκε τη δεκαετία του 1920-1930. Το αποτελούσαν δύο αίθουσες μόνο. Η μία χρησίμευε ως αίθουσα διδασκαλίας για τους 35 περίπου μαθητές του σχολείου και η άλλη ως κατοικία του δασκάλου.

Σήμερα το σχολείο μας διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας και δύο λυόμενες αίθουσες.

Η μία χρησιμοποιείται ως αίθουσα πολλαπλής χρήσης και στην άλλη φιλοξενείται προσωρινά το Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Μεσόγης.

Λειτουργεί ως Διδιδάκαλο ενισχυμένο με 25 μαθητές. Υπάρχουν τρία τμήματα.  Η Α΄ και Β΄ τάξη με 12 μαθητές η Β΄ και Γ΄ τάξη με 9 μαθητές και η Ε΄ και Στ΄ με 4 μαθητές. Στο σχολείο εργάζονται καθημερινά τρεις εκπαιδευτικοί ενώ ένας εκπαιδευτικός επισκέπτεται το σχολείο δύο μέρες την εβδομάδα.

Κατά την σχολική χρονιά 2018-2019 οι μαθητές θα αυξηθούν. Το σχολείο θα φιλοξενεί 33 παιδιά και θα λειτουργεί ως Τριδιδάσκαλο ενισχυμένο.

Το σχολείο μας λειτουργεί ως Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο από τις 1:05 ως τις 3:05.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να τρώνε το μεσημεριανό τους φαγητό στο χώρο του σχολείου, να κάνουν την κατ΄οίκον εργασία τους, καθώς επίσης να διδάσκονται Αγγλικά και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Πηγή: Κοινοτικό Συμβούλιο

 

Μαρτυρία: κυρίας Ιφιγένειας Νικολάου, η οποία φοίτησε στο σχολείο κατά τη σχολική χρονιά 1930-1931.

Το σχολείο μας λειτουργούσε έξι μέρες την εβδομάδα και από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή ήταν ολοήμερο, δηλαδή οι μαθητές φοιτούσαν από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Τα μαθήματα άρχιζαν στις 7:30 το πρωί, αφού πρώτα χτυπούσε η καμπάνα του χωριού για να ειδοποιήσει τους μαθητές ότι είναι ώρα για το σχολείο.

Οι μαθητές είχαν ελάχιστα βιβλία και τετράδια που τα μετέφεραν στην «παλάσκα». Χρησιμοποιούσαν πλάκα και κοντύλι για να γράφουν, ενώ οι μεγαλύτεροι είχαν και πενοφόρο».